Vastoinkäymisistä voimaa

Julkaistu Koti-Kajaanissa 2.1.2019

”Katse eteen ja suupielet ylöspäin”, laulaa Elastinen ja jatkaa ”saan vastoinkäymisistä voimaa.”

Kun vuoden vaihtuessa katson mennyttä vuotta taaksepäin ja uutta eteenpäin, niin nuo sanat eivät voisi paremmin osua ajatuksiini.

Vuosi sitten tuntui, että edessä olisi yksi haastavimmista vuosista työssäni yrittäjänä, mutta niin vain päivät ovat kuluneet ja yksi kerrallaan asiat ovat ratkenneet. Osa ihan itsestään, jokunen hyvällä tuurilla. Usein on ollut kyse vain tekemiseen tarttumisesta ja päätöksenteosta. Eivätkä kaikki päätökset aina ole kivoja.

Yksi tärkeimmistä taidoista työssä (ja elämässä muutenkin) on kyky sietää epävarmuutta.

On myös tärkeää osata tehdä vaikeitakin päätöksiä ja päätöksiä, jotka tekevät kipeää. Ja samalla kun pystyisi pitämään omat ajatuksensa kirkkaina ja positiivisina. Kuten Elastinen laulussaan Eteen ja ylös lausuu: ”Alotan ittestäni, korjaan mun mielen. Nostan mun katseen ja mun suupielet.”

Hyvä lääke vastoinkäymisten kohtaamiseen ja epävarmuuden sietämiseen on ainakin omalla kohdallani toiminta. Liike ja tekeminen saavat ajatukseni pois huolien ja haasteiden otteesta ja tekemisen kautta yksittäiset ongelmat tulevat helpommin ratkaistua. Mitä enemmän asioita tekee, tuntuvat yksittäiset vastoinkäymiset ja päätösten tekeminen joka kerta helpommilta.

Kiireen painaessa ja hankalien päätösten velloessa mielessä olen usein tietoisesti ohjannut omia ajatuksia kohti onnistumisia ja mielihyvän tunteita. Siis yksinkertaisesti rauhoittanut ajatuksiani ja ajatellut, että kaikki tulee menemään hyvin ja ajatellut positiivisia ajatuksia toisista. Joka kerta se tuntuu yhtä hankalalta, mutta silti tämä harjoitus on auttanut pitämään ajatukseni kirkkaina läpi haastavan vuoden.

Edellisen vuoden antaman kokemuksen myötä olen valmiimpi ja varmempi ottamaan vastaan kaiken mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Vastoinkäymiset tosiaan antavat voimaa. Ja aina lopulta on vain luotettava siihen, että elämä kantaa yli vaikeidenkin hetkien. Jos jotain olen oppinut vuosien varrella niin sen, että tulevia tapahtumia emme kukaan pysty ennustumaan. ”Murehtiminen ei takas eilistä tuo”, laulaa Elastinen.

Se mitä olet nyt on tulosta siitä, mihin olet keskittynyt tähän mennessä. Se mitä olet tulevaisuudessa on tulosta siitä, mihin keskityt tästä hetkestä eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s