Yrittäjä asiakkaiden armosta – jo 20 vuotta.

20 vuotta sitten näihin aikoihin pohdiskelin täpinöissäni minkä nimen antaisin yritykselle, jota olin juuri perustamassa.

Olin osallistunut kevään aikana yrityksen perustamiskurssille ja vielä erikseen Veroviraston järjestämälle kurssille yrityksen verotuksesta. Ruutupaperivihko oli täynnä erilaisia laskelmia ja mikä tärkeintä – luonnoksia erilaisista logovaihtoehdoista.

Ystäväni Makken ohjeesta hain starttirahaa paikallisesta Kajaanin työvoimatoimistosta ja laadin liiketoimintasuunnitelman yritysneuvojaa varten.

Minulla oli jo tiedossa kaksi asiakasta, joille olin jo tehnyt hommia ja ne piti päästä laskuttamaan toukokuussa. Odotin kuumeisesti tietoa starttirahasta ja vihdoin 15.5.2000 sain kirjeen työvoimatoimistosta.

Kirjeessä luki: Työvoimatoimisto on päättänyt olla myöntämättä hakemaanne työvoimatukea.

Ja vielä tarkempana perusteena oli mainittu, että minulla ei ollut yrittäjätoiminnassa tarvittavaa koulutusta eikä aloitettavaksi aiotulla yrityksellä ollut edellytyksiä kannattavaan toimintaan.

En enää muista mitä tein kirjeen luettuani. Todennäköisesti kömmin huoneeseeni (kyllä, asuin silloin vielä kotona äitini kanssa) ja otin tämän päätöksen tyrmistyneenä vastaan.

Olin kuitenkin täyttänyt jo kaikki perustamislomakkeet valmiiksi ja minulla oli edelleen ne kaksi asiakasta, joita minun piti päästä laskuttamaan… Yön yli nukuttuani olin päätökseni tehnyt.

Näin perustin ensimmäisen yritykseni 16.5.2000. Kaksikymmentä vuotta sitten.

Ensimmäiset yrittäjävuodet eivät kyllä olleet mitenkään  kannattavia ja kahdessa vuodessa ennätin menettää luottotietoni maksamattomien laskujen takia.

Yrittäjäosaamisen korvasi into, jota olikin sitten parikymppisenä roppakaupalla.

Ja pikku hiljaa, yrityksen ja erehdyksen kautta sekä hyvien yrittäjäystävien avulla yritystoimintani alkoi kasvaa. Jo vuoden kuluttua ensimmäisen yrityksen perustamisesta perustimme yhdessä Makken kanssa osakeyhtiön, joka on nykyinen Intotalo Oy.

Sittemmin olen ollut mukana perustajana tai osakkaana 14 yrityksessä ja niiden lisäksi useamman yrityksen hallituksessa.

Intotalo Oy:n kautta olen saanut olla auttamassa tuhansia aloittavia yrittäjiä oman yrittäjyyshaaveensa toteuttamisessa ja valmentanut satoja yrittäjiä tekemään yrityksissään ratkaisuja kohti kannattavaa liiketoimintaa.

Jotain olen tainnut näiden vuosien aikana oppia yrittäjyydestä ja kannattavasta liiketoiminnasta sittenkin.

20 vuotta yrittäjänä ei ole ollut helppoa, Useampaan otteeseen olen miettinyt, että voisiko elantonsa ansaita helpomminkin. Mutta sitten taas yrittäjyyden mahdollisuudet ovat vieneet mukanaan.

Parasta yrittäjyydessä on tekeminen ja etenkin yhdessä tekeminen. Yhdessä asiakkaiden kanssa. Ja yhdessä yrittäjäkavereiden kanssa.

Siksi päätin juhlistaa 20-vuotista yrittäjätaipalettani kutsumalla 20 ystävää ja yrittäjäkollegaa kanssani yhteiseen webinaariin.

Webinaari järjestetään perjantaina 15.5. – kielteisen starttirahapäätökseni merkkipäivänä.

20 oppia yrittäjyydestä -webinaari on maksuton ja se on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Eikä kyseessä ole mikään tunnin webinaari vaan tarkoitukseni on keskustella yrittäjyydestä 20 vieraani kanssa yhteensä 10 tuntia putkeen.

Voit osallistua webinaariin osan aikaa tai olla mukanani juhlistamassa yrittäjyyttä koko kymmenen tunnin lähetyksen ajan. (Jokaiselle kymmenen tuntia kanssani viettävälle osallistujalle lupaan lähettää extra-palkinnon).

…ja ketä siis saan webinaarivieraikseni? 

 

Sitä en vielä paljastakaan… mutta ilmoittaudu mukaan ja saat ensimmäisenä tietää ketkä kaikki ovat mukana kertomassa kokemuksiaan yrittäjyydestä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s