Good Day Sunshine!

Julkaistu Koti-Kajaanissa 11.7.2018

Kesä ja erityisesti heinäkuu on positiivisen energian lataamisen aikaa. Valoisat päivät, lämpö, lepo  ja työasioiden unohtaminen hetkeksi antavat akkuihin plus-merkkistä varausta, jonka avulla jaksaa yli syksyn ja pitkälle talven pimeään.

Auringon ja lämmön vaikutus omaan jaksamiseen ja asenteeseen on kiistämätön. Sen huomaa jo keväällä, kun päivät pitenevät ja pitkät kalsarit saa jättää vaatekaappiin. Olo tuntuu heti kevyemmältä ja iloisemmalta. Ja näin kesähelteillä on vaikea nähdä kadulla kenenkään vastaantulijan näyttävän nyrpeää naamaa. Aurinko saa väkisinkin hymyn huulille. Ilman mitään sen tarkempaa tutkimustietoa uskallan väittää, että kesällä ihmiset ovat positiivisempia, ystävällisempiä ja elämänuskoisempia kuin keskellä pimeintä talvea. Mutta mitä sitten, kun helteet ovat ohi ja päivät pimenevät?

Minulta on usein kysytty mistä oma positiivinen energiani kumpuaa?

Meillä jokaisella on omat positiivisen energian salaiset aseemme. Auringonpaistetta emme voi venyttää, mutta voit hankkia itsellesi kirkasvalolampun tai sitten loma Kanarialla voi olla tapa kerätä positiivista aurinkoenergiaa.  Minun keinoni positiivisen energian ylläpitämiseen on, että osaan säännöstellä sitä oikeisiin hetkiin. Sillä kyllä minullakin välillä kirosanatkin lentelevät ja kiireen keskellä pinna kiristyy. Asiakaspalvelutilanteissa olen pitänyt kuitenkin aina mielessäni, että mitä tahansa tapahtuu niin hymyile, äläkä kiusaannu. Ja jotta jaksat hymyillä vaikeissakin paikoissa on tärkeää pitää huolta omasta energiastasi: hyvistä yöunista ja säännöllisestä ateriarytmistä.

Tärkeä hymyvoiman lähde ovat myös toiset ihmiset. Ehkä se on myös yksi kesän salainen voima, sillä kesällä tulee kohdattua vanhoja ystäviä, vierailtua sukulaisissa ja tapahtumissa ja löydettyä uusia tuttavuuksia. Kesän jälkeen helpoin tapa huolehtia positiivisesta energiasta onkin hakeutua toisten ihmisten joukkoon. Läheisimpien ihmissuhteidesi asenteet ja positiivisuus vaikuttavat suoraan sinuun.

Tämän kesän suuri oivallus itselleni on ollut se, miten suuri vaikutus musiikilla ja etenkin Beatlesin musiikilla on ollut minuun. Oivalsin tämän katsoessani Youtubesta ohjelman, jossa Paul McCartney on vieraana tv-juontaja James Cordenin autossa laulaen hittejään Liverpoolin katuja kierrellessä. Siinä ohjelmaa katsoessa tajusin, että nuo kaikki kappaleet ovat olleet minun voimabiisejäni. Beatlesin kokoelma-LP oli lapsena ainoita levyjäni ja teininä toisten kuunnellessa Metallicaa, säästin rahaa hankkiakseni itselleni kaikki Beatlesin levyt. Nyt asiaa tarkemmin pohtiessa se oli minulle hyvä investointi. Beatlesin kappaleiden positiivinen rytmi, elämänilo ja kappaleiden sanoma saavat huomaamatta hymyn huulille ja unohtamaan murheet. Musiikissa on voimaa.

Mikä on sinun positiivisen asenteesi salainen ase?

Tätä kirjoittaessa soivat The Beatlesin levyt Revolver ja Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s