Mistä roihu saa alkunsa?

Julkaistu Koti-Kajaanissa 30.5.2020

Missä olit, kun kuulit Pekka Heikkisen leipomon tulipalosta?

Kajaanin kaupungin sydämessä sijaitsevan leipomon tulipalo on ollut meille kajaanilaisille vastaava kokemus kuin maailmanhistorian merkittävimmät tapahtumat. Se kertoo siitä, miten tärkeä jokin paikka voi olla sitä ympäröivälle yhteisölle.

Jokaisella kajaanilaisella on jokin muisto, joka liittyy Pekka Heikkisen leipomoon. Muistiini on jo lapsuudesta saakka tallentunut leipomon tuuletusikkunasta kadulle tulvinut puu-uunileivän tuoksu. Ja tuo sama leipomo oli se paikka, jossa sain yläasteen TET-harjoittelussa kokea, mitä työnteko oikeasti tarkoittaa. Piirakoiden rypytys ja pullapitkon letitys sujuvat vieläkin noilla opeilla.

Leipä on osa arkea ja pulla on joka kerta merkki pienestä juhlahetkestä. Niinpä on selvää, että leipomolla on suuri vaikutus moneen kaupunkilaiseen. Sosiaalisen median viestien ja päivitysten määrä sekä kaupunkilaisten aktiivisuus ovat leipomon tulipalon jälkeen olleet jotakin valtavaa. Se kertoo jostain muustakin kuin pelkästään siitä, että leipomolla on hyvät tuotteet tai pitkä historia.

T-paitojen selkämykset julistivat sunnuntain Välikadun valtaus -tapahtumassa, että ”Kajjjaanissa sydämet roihuavat suuremmin kuin katot”. Mutta mikä saa sydämemme roihuamaan niin kovasti?

Olen saanut seurata Pekka Heikkisen leipomon toimintaa hyvin läheltä ja mielestäni yksi tärkeimpiä asioita sydänten sytyttämisessä on se, että olet itse liekeissä. Tämä on asia, joka näkyy niin Pekka Heikkisen leipomon yrittäjissä kuin henkilökunnassakin. Jos haluat herättää tunteita, sinun pitää itse olla tunteella mukana. Ja antaa tunteiden näkyä!

Toinen tärkeä seikka innostuksen liekkien sytyttämisessä on, että olet oma itsesi.

Pekka Heikkisen leipomo on aina ollut omalaatuinen ja piristävä paikka keskustan kerrostalojen keskellä. Leipomo on vuosien saatossa pitänyt kiinni perinteistä ja omista arvoistaan. Innostuksen happi – se jokin, mikä saa liekit roihuamaan – on avoimuus. Pekka Heikkisen väki on aina ollut avoin uusille ideoille, kokeiluille, luovuudelle sekä mitä erilaisimmille tempauksille ja yhteistyölle. Leipomo on ollut yhteistyökumppani monelle toimijalle ja yhteistyön tuloksena on syntynyt jopa uusia yrityksiä.

Näin Pekka Heikkisen leipomosta on tullut kajaanilaisten yhteinen olohuone ja kohtaamispaikka – kaupungin sydän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s