Ryhdy sankariksi

Sankaritarinat ovat aina innoittaneet ihmisiä kokeilemaan omia rajojaan. Sankarit ovat esikuvia ja saavat toiminnallaan massoja liikkeelle. Sankareita on vuosien varrella syntynyt monilla eri areenoilla – urheilussa, taisteluissa, yrittäjyydessä, äitinä. Sankaritarinoita tutkinut Vesa Paavola on todennut, että kaikissa sankaritarinoissa toistuu sama kaava. Jos haluat sankariksi, ei sinun siis tarvitse kuin seurata vuosisatoja vanhaa kaavaa.

Nykysankareilta ei odoteta samanlaisia ihmetekoja tai uhrautumista kuin historian sankareilta. Vastassa eivät ole vihaiset lohikäärmeet vaan suurin haaste on oman ajattelun rajojen voittaminen. ”Minäkö sankari? Kainuussa?” voit miettiä ajatuksissasi. Vastaus on kyllä. Sankareita tarvitaan ja erityisesti Kainuussa. Jos haluat sankariksi, on se sinusta itsestäsi kiinni.

Ensimmäinen askel sankaruuteen on oman epäilyksen voittaminen. Älä epäröi, vaan uskalla luottaa omaan itseesi ja osaamiseesi. Suurimpia sankareita ovat arjen sankarit ja arkisissa sankariteoissa on kyse vain ryhtymisestä ja tekemiseen tarttumisesta. Miten voit päättää olevasi sankari arjessa? Avaa läpät silmien edestä ja katso ympärillesi avoimin silmin. Esimerkiksi oman yrityksen perustamista pohtiessa mietimme usein epäolennaisuuksia – yritysmuotoja tai veroprosentteja – kun tärkeintä olisi kysyä itseltä: ”Olenko valmis heittäytymään yrittäjyyteen koko persoonallani?”

Kun olet päättänyt astua kodin turvallisesta ympäristöstä ulos kohti seikkailua on toisen askeleen vuoro. Toinen askel  matkalla sankaruuteen on treenaaminen.  Amerikkalainen ilmiöiden tutkimiseen erikoistunut Malcolm Gladwell on uusimmassa kirjassaan Outliers löytänyt menestystarinoiden taustalta toistuvan kaavan. Mikään maailman menestystarinoista ei ole syntynyt tyhjästä vaan taustalla on aina 10 000 tunnin harjoittelu. 10 000 tunnin sääntö on niin Linuxin kehittäjän Linus Torvaldsin kuin HIM-yhtyeen menestyksen takana.  Käytännössä sääntö tarkoittaa harjoittelua ja omien rajojen kokeilua päivittäin kolmen vuoden ajan.

Intotalon vuosittain järjestämään Tulenkantajat –seminaariin osallistunut, Suomelle Salibandyn maailmanmestaruuden jatkoaikamaalillaan ratkaissut Tero Tiitu kertoi, että mestaruus vaatii jatkuvaa treenaamista mestaruus mielessä. Ratkaisun hetkillä kaiken pitää tulla selkärangasta, silloin ei ole enää aikaa epäröidä.

Päätä siis, että Sinusta tulee sankari. Ja aloita kokeilut tänään. Matkalla sankaruuteen joudut kokemaan perinteisen kaavan mukaan kovia ja kehittämään omaa osaamistasi. Mutta kun aikasi on tullut – olet valmiina. Tulevaisuudessa kaikkien eri alojen sankareille on tilaus Kainuussa ja Suomessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s