Kirjani

Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin

”Olli Leppäsellä ei ole yritystoimintaan liittyvää koulutusta eikä aiotulla liiketoiminnalla ole kannattavan toiminnan edellytyksiä.” Näin luki toukokuussa vuonna 2000 saamassani kielteisessä starttirahapäätöksessä. Purin hampaitani yhteen ja samana päivänä perustin ensimmäisen yritykseni. Jos jotain tuo hetki ja yrittäjävuoteni ovat minulle opettaneet, niin sen että yrittäjyys ei näy naamasta – eikä liiketoimintasuunnitelmasta.

Vuonna 2013 julkaistu kirjani Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin on kiteytys 13 ensimmäisLiiketoimintasuunnitelma roskakoriinestä vuodestani yrittäjänä ja työstäni aloittavien yrittäjien parissa ympäri Suomea.

Haastattelin kirjaa varten eri aloilla ja alueilla menestyneitä yrittäjiä siitä miten he ovat aloittaneet oman yrittäjäuransa. Haastateltujen joukossa ovat mm. Nordic Business Forumin Hans-Peter Siefen, X-Factor UK ohjelmassa maailman tietoisuuteen noussut muusikkoyrittäjä Saara Aaltosarjayrittäjä Taneli Tikka sekä yrittäjätarinoita pellepariskunnasta valomainosyrittäjään.

Näiden tarinoiden sekä omien kokemusteni kautta olen kiteyttänyt kirjaan ne asiat, jotka ovat olennaisia kun pohdit lähtisitkö yrittäjäksi vai et?

Sillä hienoimmatkaan liiketoimintasuunnitelmat eivät kanna, ellet ole valmis käärimään hihoja ja laittamaan itseäsi likoon ”sata lasissa”.

Tammen kustantaman kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun jo julkaisuviikolla syyskuussa 2013. Kirjasta on otettu nyt neljä painosta ja kirjaa saat ostettua verkkokaupasta.

Kirja on tarkoitettu sinulle, jos

  • Olet tekijätyyppi, joka pohtii olisiko yrittäjyys oma juttu vai ei?
  • Olet juuri aloittanut yrittäjänä
  • Olet pyörittänyt yritystä jo jonkin aikaa, mutta et ole vielä saanut hommaa rullaamaan haluamallasi tavalla

Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin toimii parhaiten työkirjana kun pohdit oman yrityksen perustamista. Jos olet jo perustanut oman yrityksen, saat kirjasta uusia näkökulmia yrityksen kehittämiseen. Opettajille, yritysneuvojille ja konsulteille kirja tarjoaa vinkkejä aloittavien yrittäjien kanssa työskentelyyn ja yrittäjyyden opettamiseen.

Mitä muut ovat sanoneet kirjasta?

”Ollis Leppäsen kirja Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin (2013 Tammi) antaa hyvät eväät yrittäjyyden alkupolulle. Siinä keskitytään muista yrittäjyysoppaista poiketen ennen kaikkea rohkaisemaan yrittäjyydestä haaveilevaa. Leppänen kehottaa heittämään monimutkaiset liiketoimintasuunnitelmat roskakoriin ja hyppäämään kohti tuntematonta. Kokeilemaan, mokailemaan ja yrittämään. Kenenkään yritys ei ole kaatunut väärän yritysmuodon valintaan, mutta rohkeuden puutteeseen kyllä.”
Lukuneuvoja-blogi

”Miksei tällasta ollut jo 10 vuotta sitten? Kirjan ääni on rehellinen, sopivan nöyrä, mutta ronski yhtä aikaa. Juuri sellaista ravistelua ja tukea, mitä aloittava yrittäjä tarvitsee.”
Tuuti Piippo, kirjailija

”Kyllä tämä on hieno kirja. Olen aina ’vihannut’ liiketoimintasuunnitelmia. Intohimo, passion, on ratkaisevaa! ** Laadukas.”
Johannes Partanen, Tiimiakatemian perustaja

”Ollis Leppäsen mukaan luultavasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin on joku jo löytänyt ratkaisun ja hän haluaakin kirjassaan rohkaista yrittäjyydestä kiinnostunutta lähestymään yrittämistä avoimin mielin. Hän kehottaa yrittäjää suuntaamaan päässä jylläävät ajatukset itse tekemiseen ja lähtemään liikkeelle kokeilemalla, ilman liiallista pohdiskelua ja papereiden pyörittelyä.”
Hanna Mäenpää, Proakatemian Essee-pankin esseessään

 

Jos kirja kiinnostaa, niin tilaa kirja omaksesi verkkokaupasta tästä. Jokaista verkkokaupasta ostettua kirjaa kohti lahjoitan yhden kirjan haluamallesi taholle.

 

 

Kirjailija: Ollis Leppänen
Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Sidottu
Kieli: suomi
Julkaistu: 201309
Sivumäärä: 176
ISBN10: 9513173267
ISBN13: 9789513173265

Yksi vastaus artikkeliiin “Kirjani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s